Ze is er zo vaak overheen gestapt

Het punt van voelen.. voelen wat zo pijnlijk is voor haar is… Ze voelt zicht verdrietig dat ze niet de liefde heeft ervaren die ze zo graag wilde hebben. Het is niet zo dat ze helemaal niet geliefd was, nee, maar in haar specifieke behoefte was niet voorzien. Dit heeft ze onbewust als tekort ervaren en draagt ze met zich mee.

Het heeft invloed op hoe ze naar de wereld kijkt, vanuit dat tekort. Het heeft invloed gehad op de keuzes die ze heeft gemaakt, vanuit dat tekort. Het heeft invloed op haar gedrag en gedachten, vanuit dat tekort…

Maar dat punt van voelen maakt juist het verschil. Het punt van voelen maakt dat ze het tekort kan ervaren en verwerken. Dat ze een begin mag maken met een ander gezichtspunt. Een gezichtspunt dat ze zelf kiest. Ze mag zelf haar verlangen voelen en naar buiten brengen, ze mag zelf de liefde voelen die ze ooit als tekort heeft ervaren. Het zit IN haar, niet buiten haarzelf.

Door haar eigen keuze zet ze de eerste stappen op weg naar zelfliefde, verantwoordelijkheid nemen voor haar eigen behoeften, deze voelen en naar buiten brengen. Keer op keer op keer. Omdat ze weet hoeveel het oplevert.

Haar partner beweegt mee, haar kinderen voelen dat mama meer aanwezig is. Ze voelt een diepere band met de mensen die haar dierbaar zijn. Ze accepteert deze kant van zichzelf, zodat ze een laag dieper kan komen; bij de liefde voor haarzelf.

Het is een beweging die steeds weer een laagje afpelt. Door mee te gaan met de beweging hoeft ze niet meer te vechten, hoeft ze niets meer in te houden. Het mag er vrijuit zijn.. zodat de liefde kan stromen!

En zo geeft ze stap voor stap haar eigen leven vorm, op de manier waarop zij dat wilt. Op het tempo dat zij wil, dicht bij haarzelf. De afkeuring die ze verwachtte, blijft uit. De afkeuring die ze verwachtte, komt niet. Ze gelooft het zelf nauwelijks, door haar hart te openen, trekt ze juist meer liefde aan.

Geef jezelf die ruimte, geef jezelf de tijd om jouw hart te openen. Om jouw verlangens vorm te geven op jouw unieke manier. Alleen jij kunt dat verschil maken, niemand anders. En jij kunt het, anders had je niet tot zover gelezen.

De vraag is of jij jezelf het gunt, al is het maar 1%. Dat is een prima begin. De deuren staan wagenwijd voor je open om jouw leven liefdevol vorm te geven, om jouw verlangens te manifesteren. Neem jij die eerste stap?

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *