Werk van binnenuit

Toen ik nog in loondienst werkte, merkte ik bij mezelf dat ik steeds minder voldoening kreeg van mijn werk. Ik had in overleg met mijn leidinggevende alle taken die mij geen energie meer gaven gedelegeerd of laten vallen. Inmiddels was mijn functie zo ‘afgechunkt’ dat er weinig meer te ‘chunken’ viel ;-).

Tijd dus om uit te zoeken wat dan wel. Met behulp van een loopbaancoach heb ik een eerste stap gezet in mijn oriëntatie naar ander, meer voldoening gevend werk. Jezelf de gelegenheid geven volledig out-of-the-box te denken qua sectoren om in te werken en soorten werkzaamheden.

Eén oefening die ik heel leuk vond om te doen, was het bedenken van je droombaan. Los van alle beperkende gedachten, wat is dan het eerste dat je te binnen schiet. Ik mocht er 3 noemen, voor mij waren het dolfijntrainer, boswachter en rechercheur.

Dolfijntrainer leek me fantastisch, vanwege de bijzondere connectie die je met deze intelligente dieren kunt opbouwen. Boswachter vanwege de rust, het buiten zijn in de natuur en zorgen voor een goed leefklimaat voor dieren en rechercheur, omdat dat vraagt om scherpe waarneming en de diepte van het ‘graafwerk’.

Deze oefening staat me bij, omdat het een beroep deed op waar ik van binnenuit energie van kreeg. Ik had totaal geen beeld van in welke functie dit zou passen. En soms is dat ook niet te vinden in een reguliere baan.

Dit heeft gemaakt dat ik de stap heb gezet naar ondernemer. Vooral onbewust op dat moment, maar wel mijn gevoel volgend. Als ondernemer heb je de mogelijkheid om een unieke combinatie te maken tussen wat jij het allerliefste doet en dat te ‘chunken’ naar hoe jij dat wilt.

Ik bouw nu een diepe connectie op met mijn klanten, ik kan meer rust en buiten zijn voor mezelf inplannen en ik vind het heerlijk om de diepgang op te zoeken met mijn klanten. Een eigen unieke vorm, die je van tevoren niet kunt bedenken!

Als je nu onvoldoende energie ervaart in jouw werk, ga dan eens na welk werk jij het allerliefste zou doen, zonder beperkingen. Hoe zou dit er voor jou uit zien?

Het proces van vormgeven en vinden van werk dat jou van binnenuit voedt, doorloop je meerdere malen in je leven. Leer begrijpen hoe dit proces werkt voor jou en begin eerst met vormgeven van wat je wèl wilt!

Kijk niet meteen naar wat je al goed kunt, als mens wil je juist ontwikkelen en kun je (bijna) alles ontwikkelen als je interesse er ligt! Als je dit als leidraad gebruikt, wordt het steeds duidelijker wat jou het meeste voldoening geeft.

Wat is jouw droombaan? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *