Voor jezelf kiezen is niet vanzelfsprekend

Het lijkt bijna een modeterm: “voor jezelf kiezen”. Kies voor jezelf en trek je niets aan van een ander! Doe lekker waar je zin in hebt! Ook zo’n dooddoener waar je niets mee kan, want HOE doe je dat in godsnaam?

Als je een drukke baan hebt, als je je kinderen helpt met hun huiswerk en ze bezig houdt door steeds leuke dingen te verzinnen, als een goed gesprek met je partner alweer een paar weken geleden was, als de wasmand weer vol ligt, als de ramen nodig weer gelapt moeten worden, als er echt weer een stofzuiger door de kamer heen moet, als je administratie al wekenlang op je ligt te wachten…

Als je geleerd hebt, dat het belangrijk is een zelfstandige vrouw te zijn, als je geleerd hebt dat een vrouw maatschappelijk niet zoveel voorstelt als je bij de kinderen thuis blijft, als je geleerd hebt dat je altijd aardig en behulpzaam moet zijn, als je geleerd hebt dat je altijd een schoon en opgeruimd huis moet hebben, de tuin er netjes uit moet zien en dat je je kinderen netjes moet opvoeden. Enzovoorts, enzovoorts..

Je hebt natuurlijk wel ontspanmomentjes door je sport, vakanties (alhoewel ;-)) en hobby’s, maar dit laadt je voor even op, om daarna weer ’s avonds moe op de bank te ploffen. Echt de tijd en ruimte voor jezelf nemen, is hetgeen dat ontbreekt.

Om echt uit te zoeken wat jij nu wilt en niemand anders. Voor jezelf kiezen is niet vanzelfsprekend, het vraagt moed en soms een sprong in het diepe om voor jezelf te kiezen. Je onderscheidt je dan van de meerderheid, wat dwars ingaat tegen ons overlevingsmechanisme om erbij te horen!

Je hoeft er niet bij te horen, dat is een mindf*ck. Je hoeft alleen maar jezelf toestemming te geven.

Toestemming om in jezelf te investeren, om jezelf de tijd en ruimte te geven om jouw eigen koers helder te krijgen. Het vraagt 1 beslissing om meer naar jezelf te luisteren. Meer op jouw eigen wijsheid te varen.

Zodat jij je steeds minder aanpast. Zodat jij je steeds vrijer voelt en je je vrij uit. Je keuzes krachtig zijn, zonder twijfel. Zodat jij jouw leukste leven leidt!

Zelfautorisatie gaat over het doorvoelen van kennis over jezelf, loslaten wat niet meer bij jou past en nieuwe ervaringen je eigen maken. Geef jij jezelf toestemming?

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *