Jezelf in de weg zitten

Het klinkt vast bekend dat je als ambitieuze vrouwen best ’hoofd-georiënteerd’ bent. Je kunt daarbij net iets te veel in je hoofd blijven zitten en je laten meevoeren door alle snelle en eindeloze gedachtes die daar ronddwalen.

Vanwege die snelle bovenkamer, is het extra belangrijk om je bewust te zijn van wat er zich daar afspeelt. Want de manier waarop jij met jouw gedachtes en (intellectuele) mogelijkheden om gaat, speelt een grote rol in de kwaliteit van jouw leven!

Door die snelwerkende hersenpan, kun je jezelf behoorlijk in de weg zitten. Je wilt bijvoorbeeld alles eerst uitgedacht hebben voor je in beweging komt.

Alleen, zeker als het gaat om wensen en plannen die verder in de toekomst liggen, is dat helemaal niet mogelijk! Veel van wat komen gaat is onduidelijk en nog niet te overzien. Weet dat je maar heel weinig weet.

Ook al kun je tien stappen verder zijn dan anderen en verder vooruitkijken, je hebt niet de kennis van het universum. Er kunnen in de tussentijd nog genoeg dingen en/of mensen op jouw pad komen die je niet in jouw projectplan hebt meegenomen!

Het eindeloos uitdenken van jouw plannen en wensen, heeft daarom helemaal geen zin. Want als je twee stappen hebt gezet, kan er al weer zoveel anders zijn in jouw leven en in de wereld, dat de rest van je plan al niet meer klopt…

Bovendien kan je helemaal verstrikt raken, omdat je alles  zo groot maakt. Je bevriest of verliest de moed en je schuift het hele plan van tafel.

Het is belangrijk om een plan en een doel (bestemming) te hebben, want dat geeft jou richting. En met een richting kun je op weg gaan. Als je helderheid hebt over een gewenst doel, dan kun je kleine stappen voorwaarts zetten in die richting en zo steeds duidelijker krijgen wat nodig is en indien nodig bijsturen.

Zo blijf je ook flexibel voor de plannen die het leven heeft met jou!

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *