Ga jij de dialoog aan met jouw binnenwereld?

Ik heb dit zelf lang vermeden, bewust of onbewust. Totdat ik niet meer onder mezelf uitkwam en ik zoveel spanning in mezelf voelde dat ik niet anders meer kon.

Als ik één ding hebt geleerd, is het dat de dialoog met jezelf aangaan super waardevol is. Wat je jezelf vertelt, is bepalend voor hoe je het leven ervaart, hoe je de toekomst ziet, waar je bang van bent en hoe je jezelf ziet.

Met de stemmetjes in je hoofd probeer je jezelf te bepalen. “Ik ben perfectionistisch”, “ik kan niet koken”, “ik had een beroerde jeugd” of “ik ben veranderd na de dood van mijn moeder”.

Maar morgen kan dat anders zijn. Je komt erachter dat je wel degelijk kunt koken, of dat je jeugd helemaal niet zo beroerd was. Dan verandert het hele verhaal.

Wat je jezelf vertelt, is voortdurend in ontwikkeling. Dat is misschien nog wel het meest lastig, te beseffen dat alles verandert en dat er geen vaste omschrijving is van jouw “ik”.

Tegelijkertijd biedt dit een zee aan mogelijkheden; je kunt wat je jezelf vertelt aanpassen en herschrijven! Zo ontstaan er nieuwe perspectieven en nieuwe mogelijkheden. Dat maakt jouw leven een spannend work in progress.

De dialoog aangaan met jezelf aangaan, wordt interessant en zelfs bijzonder spannend als je jouw binnenwereld naar buiten gaat brengen. Door die verbinding met jezelf aan te gaan en te ervaren, ervaar je dit ook in jouw buitenwereld!

Door de dialoog met jezelf aan te gaan, geef je betekenis en kleur aan jouw leven. Zolang je je er niet bewust van bent, kan het je gevangenhouden of laten ronddolen in een mist.

Het ontdekken, verkennen en herschrijven of veranderen van wat je jezelf vertelt, is een van de meest waardevolle dingen die je kunt doen je leven!

Nu ben ik benieuwd; wat vertel jij jezelf? Welke stemmetjes houden jou op de plek waar je nu bent? Waar zou jij naartoe willen? Voel je vrij om het te delen in de comments, heb ik ook gedaan! Wil je het wel uiten, maar liever meer privé, stuur me gerust een mail: contact@sharrondroog.nl, je krijgt altijd antwoord

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *