Falen versus groei

Als je (net als ik) een ambitieuze vrouw bent, is de kans groot dat je de lat voor jezelf hoog legt. De lat hoog leggen en jezelf uitdagen, draagt bij aan jouw groei en aan het ontwikkelen en het verder kunnen inzetten van jouw potentieel.

Je hebt het ook nodig om op die manier intellectueel geprikkeld te worden. Als je hier een goede balans in hebt gevonden, heb je er vooral plezier in en van en kun je ook bijzondere resultaten bereiken.

De lat hoog leggen is op zichzelf een kwaliteit. Het wordt pas een valkuil als je jezelf erdoor uitput of als je hiermee jezelf de kans ontneemt om de nodige uitdagingen aan te gaan. De manier waarop je omgaat met fouten, falen en groei is hierbij van cruciaal belang.

Hoe kijk jij aan tegen fouten maken? In onze resultaatgerichte samenleving krijgen fouten maken en falen veel zwaarte mee. Iets is goed, of iets is fout, er zit niet zoveel tussenin. Wanneer je dan de lat voor jezelf hoog legt, loop je het risico om voor jouw gevoel niet te voldoen aan de verwachtingen en gestelde eisen.

Als je niet voldoet aan de verwachtingen, is de kans groot dat je teleurgesteld in jezelf wordt. Eigenlijk wil je dit helemaal niet voelen, dit voelt gewoon heel naar. Als gevolg ga je steeds meer bijstellen aan de verwachtingen en minder stappen buiten jouw comfortzone zetten. Je voelt je verveeld, een bore-out of je voelt weinig voldoening of bezieling.

De oplossing ligt in jezelf een groeimindset aanleren en de overtuigingen die je daarin bij jezelf tegenkomt, tackelen. Dit geeft zoveel meer ruimte en mogelijkheden! Procesgericht leren gaat niet (alleen) over uitkomsten. Doelgerichtheid is van belang, maar niet het ultieme doel. Het gaat om jouw groei en leerproces als persoon!

Het is dus de vraag waar jij voor kiest: de lat hoog leggen en alleen maar doelgericht werken of procesgericht leren en groeien als mens. Dit heeft namelijk een grote impact in jouw houding ten opzichte van het leven en wat je wel en niet doet!

In het programma Design Your Life werk ik met jou aan een mindset hebt die gericht is op groei. Je  kunt de lat zo hoog leggen als je zelf wilt, jezelf daarin uitdagen. Dan weet je dat je met alles wat je doet dichterbij komt.

Daarnaast leer ik je te luisteren naar de signalen van je lichaam, zodat je ook rust of ontspanning inbouwt op de momenten dat dat nodig is. Ook dat is onderdeel van jouw groeiproces! Dat stimuleert veel meer om buiten jouw eigen comfortzone te gaan en verhoogt de kans dat je ook daadwerkelijk prestaties kunt behalen en jouw potentieel goed kunt ontwikkelen.

Ik ben benieuwd: werk jij voornamelijk doelgericht of groeigericht? Zet het hieronder in de comments.

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *