De rol van jouw onderbewuste

Het onderbewuste klinkt als een ongrijpbaar begrip, iets wat misschien wel ‘vaag’ lijkt.

Toch is het zo logisch als wat. Op de ‘harde schijf’ van jouw onderbewustzijn schrijf jij alle herinneringen gerelateerd aan gebeurtenissen op gekoppeld aan jouw persoonlijke overtuigingen.

Als jij in een ver verleden gekwetst bent, kan het zijn, dat je dit niet meer specifiek herinnert, maar jouw onderbewuste wel. Je schrijft deze herinnering op met gevoelens van verdriet en gekoppeld aan de overtuiging dat jij je hart niet meer openstelt.

Deze bescherming helpt je door de jaren in het opgroeien, maar uiteindelijk beperkt het je als volwassene.

Een beperkende overtuiging zorgt ervoor dat je onbewust:

– iets niet meer wilt (onwil);

– jezelf iets niet meer toestaat (innerlijk verbod);

– iets niet meer kunt (onvermogen).

Daar ligt de kern als het jou niet lukt om iets los te laten, een stap te maken, succesvol te zijn of weer gelukkig te worden.

Niemand kan jou zo intens bestraffen als jij jezelf. ‘Had ik het maar anders gedaan’, ‘had ik het maar niet gezegd’.. Zo blijf je in een zelf bestraffende modus.

En het gekke is, dat dit ook nog eens vertrouwd aanvoelt, omdat je het zo gewend bent…

Toch nodig ik je uit om uit dit vertrouwde, maar jezelf tegenhoudende patroon te stappen. Zolang jij jezelf geen toestemming geeft, kun je niet verder ontwikkelen.

Kun jij je hart niet meer helemaal openen, dan blokkeer je jezelf in het ontvangen wat goed is voor jou, wat jou vervult met liefde!

Zodat je jezelf weer toestaat je te richten op wat jij graag wilt en te ontwikkelen waar je dat nog niet kunt.

Kies ervoor jezelf te openen en vanuit jouw unieke blauwdruk te leven! Zodat jij al jouw talent en wijsheid gaat inzetten en uitbreiden en jouw leukste leven gaat leiden

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *