Als je merkt dat je weinig zin hebt…

Ken je dat gevoel van futloosheid, nergens zin in hebben, dat alles je veel meer moeite kost dan normaal gesproken? Je doet wel je dingen, maar het lijkt wel alsof je door stroop loopt…

Tijdelijk dingetje, denk je dan, misschien wat in mijn hormonen, of het is de stand van de maan of die periode in de maand, dat je je niet zo vrolijk en vitaal voelt…

Hup, even de schouders eronder en een schop onder je kont, dan ben je er weer! Je gaat juist extra dingen oppakken, omdat je je anders nutteloos of lui vindt.

De adrenaline doet zijn werk en je voelt je weer even beter. Tijdelijk. Want na een korte tijd merk je weer hetzelfde en loop je weer met een grote boog eromheen. Wat een akelig gevoel, daar wil je helemaal niet bij zijn…

Toch is het goed nieuws dat je merkt dat je geen fut en zin hebt. Het gaat erom wat je ermee doet.

Kies je voor vermijden, dan blijft dit gevoel je achtervolgen als een trouwe hond zijn baasje.

Kies je ervoor om te voelen, dan biedt het mogelijkheden.

Het gevoel van geen zin hebben, is een signaal dat er iets mag veranderen. Iets in jou vraagt erom gezien te worden, zodat je helder krijgt wat je mag veranderen en op welke manier.

Een gevoel van leegte en futloosheid toelaten, is meegaan met jouw stroom. Je kunt heel goed je verbeeldingskracht daarbij gebruiken.

Zie jezelf op een lege vlakte, een toendra. Er is niets om je heen, geen afleiding, geen verplichtingen, geen mensen die je nodig hebben, geen zin, geen fut, geen beweging. Je gedachten mag je langs je heen laten gaan als wolken.

Voel eens hoe dat voelt. Voel het ongemakkelijke gevoel om niet je normale actiestand te staan en afleiding te zoeken.

Voel eens hoe je lijf voelt. Wat neem je waar in je lijf? Stroomt het rustig, voel je weerstand of verdriet? Vind er niks van.

Geef het de ruimte. Als het onveilig voelt, voel dan waar je wel veiligheid voelt in je lijf, al is het maar een klein sprankje. Je kunt jezelf dragen en dan is het fijn een ankerplaats in je lijf te voelen.

Voel waar je futloze gevoel zit. Wat komt er boven? Wat wil het je vertellen? Schrijf het voor jezelf op. Ook al is het niet meteen duidelijk, je verzamelt de puzzelstukjes vanuit jezelf.

Waardoor duidelijk wordt, wat er veranderd mag worden. Wat je nu mist in je leven. Wat vervuld mag worden. Waar jij zin van krijgt!

Het gevoel van geen zin hebben, is dus superwaardevol. Het is wat jou voortbeweegt om jouw leven zin te geven, wat jouw innerlijke rijkdom geeft.

Jij schept jouw eigen werkelijkheid en door de keuzes die jij maakt, geef je zin aan jouw leven. De zin van het leven is zin ìn het leven!

Liefs,

Sharron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *